biomimicry workshop

  • Biomimicry Workshop

 

 

Biomimicry is de wetenschap waarbij de logica en structuren van de natuur worden toegepast om menselijke problemen op te lossen. Denk aan energie-efficiënte gebouwen geïnspireerd door termietenheuvels of antibacteriële oppervlaktes geïnspireerd door rood zeewier.

Ter gelegenheid van het Amsterdam Light Festival 2016-2017 hebben we leerlingen van het Amsterdams Lyceum kennis laten met met het thema ‘Biomimicry’, middels een workshop. Hiermee konden de leerlingen vervolgens een kunstwerk maken. De kunstwerken die geselecteerd zijn voor dit festival gaan gezamenlijk een dialoog aan rondom alle aspecten van het thema Biomimicry.

Kunstenaars zijn uitgedaagd om een nieuwe kijk te geven op de stad en diens architectuur, toekomst en rol op het wereldtoneel. Amsterdam dient als canvas voor nieuwe kunst en lichtinstallaties die een verbinding aangaan met de specifieke kenmerken van de stad. Biomimicry is niet nieuw, mensen halen al eeuwen hun inspiratie uit de flora- en faunawereld. Wel maken steeds meer disciplines er bewust gebruik van. Er is de laatste tijd steeds meer aandacht voor het onderwerp, iets dat resulteert in verscheidene publicaties, instituten en zelfs een nieuwe masteropleiding in Utrecht.

Skills: Architectuur