boerderij tuin

BoederijTuinBoederijTuinBoederijTuinBoederijTuinBoederijTuinBoederijTuinBoederijTuinBoederijTuin

 

 

De BoerderijTuin te Genderen vroeg om het opstellen van een totaalplan voor een tuin die tot dusver geheel was verwaarloosd. De positie van de woonkeuken, de bestaande bomen uit 1848 en de draaiing van de zon vormde de uitgangspunten voor de nieuwe structuur.

Strakke lijnen en duidelijk gekaderde vlakken brengen rust in de tuin. Zo bestaat het pallet uit een breed basalt split pad langs de woning, twee houten terrassen en groenvlakken. De omheining en het tuinhuis, opgebouwd uit zwart geïmpregneerde houten planken, vormen een groot contrast met het groen en versterken hierdoor de kleuren van de beplanting.

Belangrijke elementen die het gebruiksgemak dienen zijn de korte looplijnen tussen o.a. het terras en de woonkeuken, het beregeningssysteem voor het gras en de beplanting en het 12-Volt verlichtingssysteem dat automatisch aan en uit wordt geschakeld. De op maat gemaakte buitentafel, 3,2 meter lang, geeft mogelijkheid tot diners met groot gezelschap.

Het tuinhuis met dubbele openslaande deuren, gelegen aan de achterzijde van het kavel, herbergt meerdere functies. Het geeft de tuin een overdekt terras, waar s’ avonds de laatste zonnestralen het terras verwarmen voor een lange avondzit. De functionele opzet biedt genoeg ruimte voor het opbergen van fietsen, een scooter, tuinmeubilair, gereedschap en daarnaast biedt het interne zoldertje plaats voor nog meer bergruimte. Binnenin bevindt zich een werkbank om te kunnen klussen en aan de buitenzijde is er plek voor een kleine buitenkeuken, met overdekte opslag voor stookhout.

Skills: Architectuur