bourgondisch boutique

Boutique | 's-HertogenboschBoutique | 's-HertogenboschBoutique | 's-HertogenboschBoutique | 's-HertogenboschBoutique | 's-HertogenboschBoutique | 's-HertogenboschBoutique | 's-Hertogenbosch

 

Al jaren lang is deze Bourgondisch Boutique onderdeel van de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Echter veranderen tijden, het assortiment sloot niet meer aan op de huidige vraag en dus heeft Architectuurstudio IR een hedendaags interieurontwerp gemaakt.

Deze woonaccessoires winkel ‘Paerson’, gelegen in de Krullartstraat, is smal, diep en was donker en oubollig. De wens was een interieur refererend aan de Scandinavische woonstijl. Een stijl die tot dus ver nog niet in het Bossche straatbeeld te zien was. Het ontwerp laat zich kenmerken door ruimtelijkheid, licht, warmte en rust.

Door de toonbank te verplaatsen van achter naar voor in de ruimte, wordt nu de klant bij binnenkomst direct verwelkomd. Daarnaast is de entree toegankelijker geworden, door de aangepaste indeling wordt de entree niet meer geblokkeerd vanwege uitgestalde producten.

Een van de vereisten voor dit ontwerp was meer plek om te kunnen etaleren, op een manier waarbij het vanaf buiten goed zichtbaar zou zijn. Enerzijds biedt de diepere etalage met daarop de houten boxen meer ruimte voor uitstalling, anderzijds wordt middels de houten plankenwand de etalage verticaal naar binnen voortgezet.

Voor het creëren van meer ruimte en zichtbaarheid zijn het lichtplan en het kleurenplan belangrijke elementen. Het lichtplan bestaat uit permanente heldere verlichting, de zwarte spots, en inplugbare sfeerverlichting die onderdeel is van het verkoopassortiment. De kleuren van het interieur zijn licht en natuurlijk gehouden, om zo de accessoires goed tot uiting te laten komen.

Het interieurontwerp staat in dienst van het schitterende Scandinavisch, Dutch en Vintage design!

Skills: Interieur