entree theater culemborg

Entree theaterEntree theaterEntree theater

 

De luifel boven de entree van het theater de ‘Fransche School’ in Culemborg sluit esthetisch aan bij de “nieuwe” zijvleugel, waardoor deze twee samen één worden. Dit geeft het geheel een krachtiger aanzien, maar nog belangrijk het architectonische contrast tussen oud en nieuw versterkt de positie van het monumentale pand.

Het monument bestaat uit steen en de modernere aanbouw voornamelijk uit glas, zowel beiden zijn harde kille materialen. Het hout van de luifel brengt hier zachtheid en warmte. Er is niet alleen gestreeft naar balans in materialen, maar ook gezocht naar een balans tussen meer licht en met behoud van een geborgen gevoel. Daarom opent de luifel zich letterlijk naar de straatzijde toe. De vorm en afwerking van de onderzijde is doorgetrokken in de zijgevel, om zo de menselijk schaal er weer terug in te brengen. De zwarte belijning tussen het hout heeft de intentie om de fysieke beweging naar binnen duidelijker aan te zetten. Vanuit een meer intiemere buitenentree binnenstappen in een ruimte vol glas en licht maakt de beleving van binnenkomst interessant en levendig.

Architectonisch gezien bestaat de luifel uit twee elementen; de vorm en de materialisering. Het spel tussen deze twee geeft het theater een uitdagend aanzicht en haar directe omgeving meer allure!

Skills: Architectuur