herenhuis | vught

 

Aan de rand van het centrum van Vught, op de plek waar voorheen een oude huishoudschool stond, staat vandaag de dag een indrukwekkend nieuwbouwcomplex met in totaal zeventien herenhuizen. Voor een van deze prachtige woningen hebben wij het interieurontwerp mogen maken. 

De woning is groots opgezet met royale vertrekken, hoge plafonds, vele ramen en een diepe tuin. De herenhuizen staan gesitueerd in een parkachtige setting en zijn gebouwd met een duurzame insteek. “Ons vertrekpunt was om een warm interieur te creëren waarin het idee wordt gewekt dat de woning al langere tijd bestaat,” vertellen de bewoners. 

Daarom komen in de woning diverse authentieke details terug, zoals de visgraatvloer die door haar twee kleuren  verschillende ruimtes afbakent. Door wanden iets te laten verspringen ontstond er ruimte voor een einsuite-achtige setting en extra ruimte, die ingericht is als werkplek voor de kinderen. In de leefruimtes zijn een mooie omlijsting in het plafond gemaakt, als een knipoog naar het verleden. Dit in samenspel met de eigentijdse elementen, zoals de verlichting, gordijnenen en het behang, geeft een rijkelijke sfeer en een harmonieus interieur.

 

Toon & Geke:
“Het is hier heerlijk wonen,” vertellen de bewoners. “Omdat het een nieuwbouwwoning is, zijn we van alle gemakken voorzien, ook wat betreft duurzaamheid. Maar de woning heeft geen typische ‘nieuwbouw-uitstraling’. Juist door er onze eigen touch aan te geven, samen met verschillende leveranciers en adviseurs, is de woning heel sfeervol en persoonlijk geworden – precies wat wij altijd voor ogen hebben gehad!”

 

Fotografie: Jaro van Meerten

 

 

Skills: Interieur