obesitas kliniek

Obesitas KliniekObesitas KliniekObesitas KliniekObesitas KliniekObesitas KliniekObesitas Kliniek

Het belangrijkste uitgangspunt voor het ontwerp van de Obesitas Kliniek was het creëren van een gezonde omgeving. Voor ons betekent dit dat het gebouw moet bestaan ​​uit licht, lucht, flora en fauna. Het patio concept is het middel geweest om deze wens vorm te kunnen geven.

Het programma bestaat uit zowel publieke als private ruimtes. Op de begane grond bevinden zich de publieke functies en hoe verder om hoog hoe privater het wordt. Op deze manier worden publiek en privé min of meer gescheiden, om zo te voldoen aan de behoeften van de verschillende bezoekers. Ook in de routing is onderscheid gemaakt tussen publiek en privé, om zo een route voor zowel de patiënten als voor het personeel te maken.

Het gebouw is onderverdeeld in individuele en collectieve ruimtes. De patio’s zijn herbergen de collectieve gebieden, waar mensen elkaar ontmoeten en steun bij elkaar kunnen vinden. Hoe verder van de patio’s af, hoe individueler het wordt.

De oost- en westgevel, de Westersingel en de park gevel, volgen het verticale ritme van de traditionele gevels. De oostgevel kenmerkt zich door laagheid, die verwijst naar de rijke materialisering van de gevels van de oude bestaande gebouwen. De achterkant van deze traditionele gevels hebben minder ornamenten. Hier wil de obesitas kliniek verbinden middels het gebruik van dezelfde verhoudingen.

Skills: Architectuur