parklaan | ‘s-hertogenbosch

  • Parklaan | 's-Hertogenbosch


Het interieur van dit stadsappartement is ontworpen voor opdrachtgevers die op een bijzonder mooie locatie wonen aan het beschermde natuurgebied ‘Het Bossche Broek’ in het centrum van ‘s-Hertogenbosch.  Aan de voorzijde van het appartement kijkt men uit over het wijdse landschap aan de Parklaan en aan de achterzijde heb je zicht op een aantal kenmerkende historische pandjes van de binnenstad.

Voor de verbouwing is bijzondere aandacht besteed aan het realiseren van een zo duurzaam mogelijk ontwerp, met het onderliggende concept ‘Biophilia’. Door op verschillende manieren een zo sterk mogelijke relatie met de natuur te leggen ontstaat een ruimte die gezond is voor lichaam en geest. De ochtendzon valt binnen in de keuken en vanuit hier kijkt men uit op de boomtoppen. De keuken zelf is volledig gerecycled, waarmee zijn levensduur is verdubbeld. Ook binnen in de woning is het groen tastbaar. Zo zuivert de Aloë Vera de lucht in de keuken en kun je haar gebruiken om mogelijke brandwondjes te verzachten. De verlichting van het gehele appartement bestaat uit LED, waardoor jaarlijks energie wordt bespaard. De parketvloer in de hal en de woonkamer is opgeknapt en op meerdere plekken aangeheeld. De bestaande laklaag is er afgeschuurd en de vloer is in de olie gezet, hierdoor komt de natuurlijke uitstraling van het hout beter naar voren.

Omdat de opdrachtgevers veel van reizen houden is er naast de entree ruimte gereserveerd voor een grote landkaart, waarop met magneetjes de reisbestemmingen kunnen worden aangegeven. De badkamer is met een beperkt budget zo neutraal en comfortabel mogelijk ontworpen. De hal heeft een meer eigen stijl gekregen door de bestaande deurkozijnen zwart te maken. Delen van het bestaande metselwerk zijn met stucwerk ingekaderd, om zo de uitgesproken structuur van de wand te versterken en het appartement nog meer karakter te geven.

Skills: Interieur