BIOPHILIA IN DE ARCHITECTUUR

Biophilia stelt de relatie met de natuur als menselijke basisbehoefte, dagelijks contact met de natuur is essentieel voor een vitale woon- en werkomgeving. Onze visie berust op de theorie van Biophilia, waardoor het architectonisch ontwerp een aanvulling is op het leven van de gebruiker.

Architectuur gebaseerd op Biophilia vermindert stress, bevordert cognitieve functies en creativiteit en heeft een positieve invloed op onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Daarnaast versterkt het de verbintenis tussen mens en plek, waarbij de gebruiker zich hecht aan een ruimte en het koestert. Het gebruik is daardoor eindeloos en resulteert in een blijvende en dus duurzame architectuur.

Biophilia betekent letterlijk ‘Love of Life’. In onze architectuur betekent dit meer dan alleen de directe visuele connectie met groen, het gaat ook over daglicht, natuurlijke ventilatie, temperatuur, geluid, constructie, materiaalgebruik, dagritme, seizoenen, kleur, hergebruik. Biophilic design is geen luxe, het is een noodzaak!

WATCH & WONDER, Nature is Speaking

BiophiliaBiophiliaBiophilia