entree theater culemborg

Entree theater

 

De luifel boven de entree van het theater de ‘Fransche School’ in Culemborg sluit esthetisch aan bij de “nieuwe” zijvleugel, waardoor deze twee samen één worden. Dit geeft het geheel een krachtiger aanzien, maar nog belangrijk het architectonische contrast tussen oud en nieuw versterkt de positie van het monumentale pand.

Het monument bestaat uit steen en de modernere aanbouw voornamelijk uit glas, zowel beiden zijn harde kille materialen. Het hout van de luifel brengt hier zachtheid en warmte. Er is niet alleen gestreeft naar balans in materialen, maar ook gezocht naar een balans tussen meer licht en met behoud van een geborgen gevoel. Daarom opent de luifel zich letterlijk naar de straatzijde toe. De vorm en afwerking van de onderzijde is doorgetrokken in de zijgevel, om zo de menselijk schaal er weer terug in te brengen. De zwarte belijning tussen het hout heeft de intentie om de fysieke beweging naar binnen duidelijker aan te zetten. Vanuit een meer intiemere buitenentree binnenstappen in een ruimte vol glas en licht maakt de beleving van binnenkomst interessant en levendig.

Meer...

biologische waterzuivering strijp-s

Biologische Waterzuivering

 

De biologische waterzuivering op Strijp-S is een architectonisch ontwerp rondom de technische installaties. Waar de zuivering zelf bijdraagt aan een schonere bodem, draagt het gebouw bij aan een groene beleving in de bebouwde omgeving. 

De bodem onder Strijp-S is voor bijna de helft vervuild met voornamelijk chloorresten, door de intensieve industriële activiteiten van Philips. Op basis van tropische planten en micro-organismen wordt het water in de bodem gezuiverd. Deze methode past geheel in de ‘circulaire visie’ van de gemeente Eindhoven. Het ontwerp van de processtappen voor de waterzuivering is gebaseerd op de gepatenteerde MNR (Metabolic Network Reactor) technologie van Biopolus. In samenwerking met FRAAi architecten is dit ontwerp tot stand gekomen, waarbij veel aandacht is besteed aan de verbinding tussen gebouw en stad.

Meer...

dirk & marion

Dirk & Marion


Ook een eigen huis bouwen?
Wij kunnen je hierbij helpen: van een eerste schetsontwerp tot vergunningaanvraag en bouwbegeleiding. Heb je al ideeën of alleen nog maar wensen? En passen onze ontwerpen bij jou? Neem dan vrijblijvend contact op.

Meer...

verbouw villa

Verbouw Villa

 

Ook een eigen huis verbouwen?
Wij kunnen je hierbij helpen: van een eerste schetsontwerp tot bouwaanvraag en bouwbegeleiding. Heb je al ideeën of alleen nog maar wensen? En passen onze ontwerpen bij jou? Neem dan contact op.

Meer...

parklaan | ‘s-hertogenbosch

Parklaan | 's-Hertogenbosch


Het interieur van dit stadsappartement is ontworpen voor opdrachtgevers die op een bijzonder mooie locatie wonen aan het beschermde natuurgebied ‘Het Bossche Broek’ in het centrum van ‘s-Hertogenbosch.  Aan de voorzijde van het appartement kijkt men uit over het wijdse landschap aan de Parklaan en aan de achterzijde heb je zicht op een aantal kenmerkende historische pandjes van de binnenstad.

Voor de verbouwing is bijzondere aandacht besteed aan het realiseren van een zo duurzaam mogelijk ontwerp, met het onderliggende concept ‘Biophilia’. Door op verschillende manieren een zo sterk mogelijke relatie met de natuur te leggen ontstaat een ruimte die gezond is voor lichaam en geest. De ochtendzon valt binnen in de keuken en vanuit hier kijkt men uit op de boomtoppen. De keuken zelf is volledig gerecycled, waarmee zijn levensduur is verdubbeld. Ook binnen in de woning is het groen tastbaar. Zo zuivert de Aloë Vera de lucht in de keuken en kun je haar gebruiken om mogelijke brandwondjes te verzachten. De verlichting van het gehele appartement bestaat uit LED, waardoor jaarlijks energie wordt bespaard. De parketvloer in de hal en de woonkamer is opgeknapt en op meerdere plekken aangeheeld. De bestaande laklaag is er afgeschuurd en de vloer is in de olie gezet, hierdoor komt de natuurlijke uitstraling van het hout beter naar voren.

woonhuis buiten-binnen

Woonhuis Buiten-Binnen

Het woonhuis Buiten-Binnen is ontworpen voor een opdrachtgever die het liefst buiten leeft. Alles in huis heeft dan ook zijn focus liggen op de groene buitenruimte. Met de grote raampartijen en de drie patio’s is het gevoel van buitenleven meegenomen naar binnen.

Deze ruime gezinswoning beschikt over een woonkamer en keuken gelegen aan de twee-verdieping-hoge-patio, een eetkamer gelegen aan een meer intiemere patio, een overdekte entree en centraal gelegen toilet en bergruimte. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamer met inbouw kasten, een badkamer en een buitenruimte. Kenmerkend is het enorme groene dak en de groene gevel, die voorzien de omgeving van gezuiverde lucht en functioneert als buffer tussen de kou in de winter en de warmte in de zomer.

Meer...

biomimicry workshop

Biomimicry Workshop

 

Biomimicry is de wetenschap waarbij de logica en structuren van de natuur worden toegepast om menselijke problemen op te lossen. Denk aan energie-efficiënte gebouwen geïnspireerd door termietenheuvels of antibacteriële oppervlaktes geïnspireerd door rood zeewier.

Ter gelegenheid van het Amsterdam Light Festival 2016-2017 hebben we leerlingen van het Amsterdams Lyceum kennis laten met met het thema ‘Biomimicry’, middels een workshop. Hiermee konden de leerlingen vervolgens een kunstwerk maken. De kunstwerken die geselecteerd zijn voor dit festival gaan gezamenlijk een dialoog aan rondom alle aspecten van het thema Biomimicry.

Meer...

tuinkamer | genderen

Tuinkamer

 

Ondanks de strakke belijning van de uitbouw refereert het aan de landelijke stijl. De contrasterende kleuren, van het lichte hout van de kolommen en de zwart geïmpregneerde gevelplanken, laten de uitbouw spreken. Het grote overstek van de dakrand benadrukt de belijning, geeft body aan het volume en voorkomt vuil op de ramen.

In de uitbouw is de eetkamer gemaakt, die in open verbinding staat met de keuken en een doorgang heeft naar de woonkamer. Zo ontstaat er een praktische looproute en worden de ruimtes optisch groter. De op maat gemaakte keuken is van eikenhout en ook hier speelt het contrast een rol in de esthetiek. Eenvoudige detaillering maakt het ontwerp tijdloos, de materiaal- en kleurkeuzes maken de leefruimte sfeervol.

Meer...

biophilia & biomimicry

Biophilia & Biomimicry

 

Biophilia, onderdeel van Biomimicry, stelt de relatie met de natuur als menselijke basisbehoefte, dagelijks contact met de natuur is essentieel voor een vitale woon- en werkomgeving. Onze visie berust op de theorie van Biophilia, waardoor het architectonisch ontwerp een aanvulling is op het leven van de gebruiker.

Architectuur gebaseerd op Biophilia vermindert stress, bevordert cognitieve functies en creativiteit en heeft een positieve invloed op onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Daarnaast versterkt het de verbintenis tussen mens en plek, waarbij de gebruiker zich hecht aan een ruimte en het koestert. Het gebruik is daardoor eindeloos en resulteert in een blijvende en dus duurzame architectuur.

Meer...

villa vught

Villa Vught

 

Villa Vught heeft een traditioneel klassiek uiterlijk, dat niet direct in een stijlgroep te vangen is en waarom zou dat ook moeten? De bosrijke omgeving was een belangrijk gegeven tijdens het ontwerp proces, de relatie met buiten werd leidend en een specifieke architectonische stijl werd ondergeschikt. 

De woonkeuken en leefruimte zijn beiden verbonden, middels openslaande deuren, met de groene tuin. De strakke donkere kozijnen versterken nog eens deze verbinding, doordat ze het zicht op de tuin met bosrijke omgeving prachtig inkaderen. Deze inkadering is toegepast in iedere leefruimte van het huis.

Meer...

boerderij tuin

BoederijTuin

 

De BoerderijTuin te Genderen vroeg om het opstellen van een totaalplan voor een tuin die tot dusver geheel was verwaarloosd. De positie van de woonkeuken, de bestaande bomen uit 1848 en de draaiing van de zon vormde de uitgangspunten voor de nieuwe structuur.

Strakke lijnen en duidelijk gekaderde vlakken brengen rust in de tuin. Zo bestaat het pallet uit een breed basalt split pad langs de woning, twee houten terrassen en groenvlakken. De omheining en het tuinhuis, opgebouwd uit zwart geïmpregneerde houten planken, vormen een groot contrast met het groen en versterken hierdoor de kleuren van de beplanting.

Meer...

interieur | utrecht

Interieur te Utrecht

 

De opdrachtgever wenste een geheel verzorgt ontwerp, dat vervolgens in fases wordt gerealiseerd. Dit interieur project te Utrecht vroeg daarom om een intergrale aanpak, er is aandacht besteed aan de ruimtelijke en constructieve indeling, het materiaalgebruik, het kleurgebruik, een lichtplan en maatwerk.

Het verzoek om een open haard heeft geresulteerd in een op maat gemaakte kastenwand, die de verbindende factor tussen keuken en woonkamer is geworden. Dit meubel herbergt de open haard, een zitplek, een fotowand, opbergruimte en keukenapparatuur.

Meer...